top of page
Search

Metsaoskuste koolitus juba oktoobris!

KUTSE GAIDIJUHTIDE METSAOSKUSTE KOOLITUSELE!



11.-13. oktoobril 2019 Koikses, gaidide laagrialal.

Kursus on mõeldud kõigile gaididele, vanemgaididele ja gaidijuhtidele, kes soovivad täiendada oma metsaoskusi oludes, kus internetti ja mobiili levi pole ning ette tulevate olukordade lahendamisel saab loota ainult enda ja kaaslaste oskustele. Eelkõige ootame kursustele neid tüüpe, kes ise korraldavad noortele matku, laagreid ja retki loodusesse või peavad olema saatjaks hellakestele/gaididele matkamängul või laagris.

Kursuse teemad: 1. ööbimiskoha, laagripaiga valik 2. tuulevarju/magamiskoha püstitamine käepäraste ja loodusest pärit vahenditega 3. vee puhastamine 4. noa kasutamine, õiged töövõtted 5. kirve ja sae kasutamine, õiged töövõtted 6. tule tegemine (lõkkeplats, tule süütamine, puude varu, lõlle kustutamine, erinevad lõkketüübid – mida, milleks ja kuidas teha) 7. toit lihtsal viisil (matkal, laagris) 8. hügieen matkal ja laagris (mida jälgida) 9. esmaabi vigastuste korral ja mida jälgida 10. kuidas sooja saada 11. turvalisus ja mida märgata (väsimuse tundemärgid, käitumise eripärad, mida teha, kui …) 12. grupi käitumise eripärad 13. kuidas tuju üleval hoida

Koolitajad: Kristjan Prii, Asso Kommer, Mari-Liis Lind, Tiia Lillemaa

Kogunemine reedel, 11. oktoobril 2019 kl 17 Koikses gaidide laagrialal. Kursuse lõpp samas pühapäeval, 13. oktoobril 2019 kl 15. Vajalik osalemine kõigil päevadel. Koolitus ise toimub metsas ja iga ilmaga.

Osalemisloa saamiseks registreeru koolitusele SIIN, põhjenda oma osalemissoovi ja kirjelda, kuidas saad uusi teadmisi praktikas rakendada. Vajaliku varustuse nimekirja anname registreerunud osalejatele teada nädal enne kursust.



Kohtume Laosel!

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page