top of page
Search

Volbriöö Käsmu mererannas!



Hei, gaidipere!


Tõmba ninaga üks sõõm kevadõhku ning lase kaugel ja kargel päikesel põske paitada. Heida pilk horisondile, kissita vastu päikest silmi ning märka kauguses vana sõpra, kes järjest lähemale rassib peale pikka talveteekonda. 


See on gaidide volbriöö, kes läheneb, viska talle käppa ja pane end valmis! 


Sel aastal ootab meid teine asukoht ja lausa teine maakond, et vastu võtta volbriöö. Nimelt on see paik, kus iga kuulus Eesti kirjanik on vähemalt ühe rea kirja pannud! Tegemist on kirjanike ja tõlkijate loomemajaga imekaunis Käsmus!


Tule lase loovusel endast läbi voolata ning võta ette pisike seiklus mere ääres, kui õhtud on juba üpris pikad ja tekib tunne, et see meri nii jahe olla ei saagi.

Võta kaasa vähemalt üks gaidisõber, et veeta 30. aprillil koos mõnus õhtu, kus saame lähemalt tutvuda kõige olulisega, mida ühel korralikul volbriööl teha.


Ära pelga ei vanu traditsioone luudade ja lõketega, ega ka uuema aja Tartu tudengitelt šnitti võetud eeskujude sisse õnnistamise rituaale. Õhtul ootab meid ees videvikus küla peal kolamine, kus on kokku pressitud väikese Käsmu peale kõige ilusamad vaated. Soe ja särtsakas volbrilõke kutsub meid tagasi maja juurde ning pika päeva lõpuks saab võtta volbrileili ja vabas vormis tutvuda seltskonnaga. 1. mai traditsiooniks saadud kahtlaselt soojal hommikul on võimalus avada välisupluse hooaeg otse meres!

 

Kaasa võta oma lemmik termos, saunaasjad, magamiskott ja mõned mugavamad ja soojemad riided, millega saad ringi liikuda. Gaidivormi võid seekord jätta kappi rippuma, kuid võta kaasa üks hea viktoriiniküsimus millegi kohta, mida just Sina hästi tead ja mõistad. Ära unusta vajaduse korral ka vastusevariandid välja mõelda ja küsimust vastusega saladuses hoida teiste uudishimulike eest.

 

Peole tagab ligipääsu vähemalt 1 mitteaktiive gaidisõber ning vanus 18 ja peale. Ootame teid Käsmu kirjanike ja tõlkijate loomemajas Käsmus 30. aprillil kell 18.00. Vabanemisajaks võib arvestada järgmise päeva ennelõuna peale mõnusat hommikusööki ja hommikusulpsu.

 

Kindlasti jaga seda kutset oma sõbrale, sest oleks patt ta sellest ilma jätta. Head asja peab ikka sõbraga jagama!

 

Registreeri end hiljemalt 24. aprilliks SIIN, et mitte jääda ilma.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page